Sastamalan nuoret -sivusto tarjoaa monipuolista tietoa elämän eri vaiheisiin. Löydä tekemisen paikat ja harrastukset kotikunnastasi.


Hyvinvointi

Hyvinvoinnin ja terveyden peruspilari on hyvä arki. Siihen kuuluvat riittävä uni, tasapainoinen ruokavalio, hyvät ihmissuhteet ja mielekäs tekeminen. Terve ja hyvinvoiva ihminen levittää hyvää mieltä myös ympärilleen.

Aina ei tietenkään voi olla hyvä mieli. Kasvuun ja kehitykseen mahdollisesti kuuluvat mielialanvaihtelut saattavat yllättää paitsi läheiset, myös sinut itsesi. Ikäkauteen kuuluvat muutokset niin luonteessa kuin ulkonäössäkin saattavat hämmentää ja aiheuttaa kysymyksiä. Asioista olisikin hyvä voida puhua vaikkapa kaverin tai vanhempien kanssa. Yksin ei pidä jäädä murehtimaan, jotta asiat eivät pääsisi kasvamaan oman pään sisällä liian suuriksi.

Yksin ei pidä jäädä murehtimaan, jotta asiat eivät pääsisi kasvamaan oman pään sisällä liian suuriksi.

Muuttuviin elämäntilanteisiin on aina saatavilla apua. Jos omista asioista on vaikea puhua lähipiirilleen, on mahdollista kääntyä esimerkiksi nuoriso-ohjaajan tai kouluterveydenhoitajan puoleen. He opastavat tarvittaessa eteenpäin. Huolehdithan myös kavereistasi: jos kaverin ongelma ei tunnu ratkeavan ja huolet kasaantuvat, hyvä kaveri kuuntelee eikä tee pilkkaa. Jokaisella meistä on toisinaan huolia iästä riippumatta. Ne ovat kuitenkin aina selätettävissä, vaikka aina ei siltä tuntuisikaan.

mielenterveyden sacramento ca viagra Rite tuki uusi reseptiä kuponki