Meidän Leffa

Meidän Leffa!-Projekti on nuorten 13-17-vuotiaiden oma elokuvaprojekti Joutsenten Reitti kunnissa (Punkalaidun, Hämeenkyrö, Sastamala ja Huittinen). Projektissa nuoret tekevät itse, jokaisessa kunnassa erikseen oman elokuvan Suomi 100 -vuotta kunniaksi, teemana Mun Suomi.

Projekti kehittää Joutsenten Reitti kunnissa nuorten kulttuuri- ja harrastuspalveluja, kasvattaa yhteisöllisyyteen, ja auttaa alueen nuoria verkostoimaan. Projektin yhtenä tavoitteena on myös lisätä kansainvälistä verkostoitumista pitämällä yhteyttä Saksassa muutamissa pikku kylissä käynnissä oleviin elokuva-hankkeisiin, joissa myös yhteisöjen jäsenet tekevät elokuvia.

Projekti on saanut alkunsa nuorten elokuvaprojektista Leffa-Rojektista, joka järjestettiin Sastamalassa vuosina 2014-2015. Rojekti oli osana Suomen kulttuurirahaston Yhdessä enemmän-hanketta, jossa nuoret ideoivat uuden kulttuuriharrastuksen omaan kuntaansa.Sastamalan nuoret ideoivat Leffa-Rojektin, jossa nuoret pääsivät kokeilemaan monia erilaisia taiteenmuotoja kuten näyttelemistä, puvustusta, kuvaamista, käsikirjoittamista ja ohjaamista. Vuoden kestäneen tiiviin kerho- ja leirimuotoisen toiminnan jälkeen vietetiin 15.5.2015 Leffa-Rojektin huipennusta eli Risteys-leffan ensi-iltaa.

Leffa-Rojekti vahvisti sastamalalaisten nuorten yhteisöllisyyttä, sekä voimisti kokemusta yhdessä tekemisen tärkeydestä ja toi lisäksi nuorille monipuolista harrastetoimintaa. Leffa-Rojektin nuoret tekijät toivoivat, että myös muut nuoret saisivat samanlaisen yhteisöllisen kokemuksen. Toivomuksena oli myös mahdollisuus päästä verkostoitumaan muiden nuorten kanssa elokuvien avulla.

Risteys -leffan trailerin katsomalla pääsee fiilistelemään, sitä miltä valmis elokuva voi näyttää.

Nuorisopalveluilta voi tilata Risteys-leffaa 15 egen hintaan. Varaa oma leffasi Tiinalta puh. 0400-22914 tai tiina.haronoja(at).sastamala.fi.

mielenterveyden sacramento ca viagra Rite tuki uusi reseptiä kuponki