Meidän Leffa

Meidän Leffa!-Projekti on nuorten 13-17-vuotiaiden oma elokuvaprojekti Joutsenten Reitti kunnissa (Punkalaidun, Hämeenkyrö, Sastamala ja Huittinen). Projektissa nuoret tekevät itse, jokaisessa kunnassa erikseen oman elokuvan Suomi 100 -vuotta kunniaksi, teemana Mun Suomi.

Projekti kehittää Joutsenten Reitti kunnissa nuorten kulttuuri- ja harrastuspalveluja, kasvattaa yhteisöllisyyteen, ja auttaa alueen nuoria verkostoimaan. Projektin yhtenä tavoitteena on myös lisätä kansainvälistä verkostoitumista pitämällä yhteyttä Saksassa muutamissa pikku kylissä käynnissä oleviin elokuva-hankkeisiin, joissa myös yhteisöjen jäsenet tekevät elokuvia.

Projekti on saanut alkunsa nuorten elokuvaprojektista Leffa-Rojektista, joka järjestettiin Sastamalassa vuosina 2014-2015. Rojekti oli osana Suomen kulttuurirahaston Yhdessä enemmän-hanketta, jossa nuoret ideoivat uuden kulttuuriharrastuksen omaan kuntaansa.Sastamalan nuoret ideoivat Leffa-Rojektin, jossa nuoret pääsivät kokeilemaan monia erilaisia taiteenmuotoja kuten näyttelemistä, puvustusta, kuvaamista, käsikirjoittamista ja ohjaamista. Vuoden kestäneen tiiviin kerho- ja leirimuotoisen toiminnan jälkeen vietetiin 15.5.2015 Leffa-Rojektin huipennusta eli Risteys-leffan ensi-iltaa.

Leffa-Rojekti vahvisti sastamalalaisten nuorten yhteisöllisyyttä, sekä voimisti kokemusta yhdessä tekemisen tärkeydestä ja toi lisäksi nuorille monipuolista harrastetoimintaa. Leffa-Rojektin nuoret tekijät toivoivat, että myös muut nuoret saisivat samanlaisen yhteisöllisen kokemuksen. Toivomuksena oli myös mahdollisuus päästä verkostoitumaan muiden nuorten kanssa elokuvien avulla.

Haluatko mukaan?

Innostuitko elokuvan tekemisestä ja haluat mukaan yhteiseen projektiin? -Hienoa, ota yhteyttä ja kysy lisää hanketyöntekijä Elina Tiaiselta s-postilla meidanleffa(at)gmail.com

 

Risteys -leffan trailerin katsomalla pääsee fiilistelemään, sitä miltä valmis elokuva voi näyttää.

Nuorisopalveluilta voi tilata Risteys-leffaa 15 egen hintaan. Varaa oma leffasi Tiinalta puh. 0400-22914 tai tiina.haronoja(at).sastamala.fi.

mielenterveyden sacramento ca viagra Rite tuki uusi reseptiä kuponki