Sastamalan nuoret -sivusto tarjoaa monipuolista tietoa elämän eri vaiheisiin. Löydä tekemisen paikat ja harrastukset kotikunnastasi.


Mistä löytää asunto?

Kun olet etsimässä vuokra-asuntoa, kannattaa seurata tiiviisti lehtien "vuokrataan" -palstoja. Yksi vaihtoehto on myös jättää oma "halutaan vuokrata" -ilmoitus paikkakunnalla ilmestyvään lehteen. Yleensä vapailla markkinoilla on tarjolla paljon vuokra-asuntoja, mutta varsinkin koulujen alkaessa niistä on myös kilpailua opiskelijoiden muuttaessa paikkakunnalla. Mitä enemmän asetat kriteerejä haluamallesi asunnolle, sitä hankalampaa sen löytyminen voi olla.

Opiskelijat voivat hakea opiskelija-asuntoja. Ainakin suuremmissa kaupungeissa on usein toimivia opiskelija-asuntosäätiöitä tms. toimijoita, jotka välittävät soluasuntoja, mutta myös isompia perheasuntoja - usein vielä hyviltä paikoilta opiskelupaikkojen läheisyydestä. Kannattaakin muistaa, että asuntoa kannattaa lähteä hakemaan heti opiskelupaikan varmistumisen jälkeen, vaikka itse opiskelut alkaisivatkin myöhemmin. Opiskelija-asunnot ovat usein todella kysyttyjä, joten jonottamiseenkin kannattaa varautua.

Muitakin asunnonvälittäjiä löytyy

Vuokra-asuntoja välittävät tottakai myös muut toimijat. Tällaisia asunnovälittäjiä voivat olla kansalliset toimijat (valtakunnalliset) tai vain tietyn kunnan tai alueen toimijat. Näiden asunnonvälittäjien kotisivuilta tai konttoreista saa parhaiten tietoa heidän välittämistään asunnoista ja ehdoista.  Myös kunnat tarjoava vuokra-asuntoja, samoin kiinteistövälittäjät, jotka paitsi myyvät asuntoja, ottavat toisinaan myös vuokra-asuntoja välitettäväksi. Kannattaa tsekkailla myös kiinteistönvälittäjien sivuja.

Yksi merkittävä ohjenuora asunnon etsimisessä pätee. Mitä aikaisemmin on liikkeellä, sitä paremmat mahdollisuudet asunnon löytymiselle ovat. Usein joutuu tyytymään sellaiseenkin vaihtoehtoon, joka ei ehkä ollut mieluisin, mutta sopivan asunnon etsimistä voi ja kannattaa jatkaa toki senkin jälkeen, kun on saanut katon pään päälle. 

mielenterveyden sacramento ca viagra Rite tuki uusi reseptiä kuponki