Sastamalan nuoret -sivusto tarjoaa monipuolista tietoa elämän eri vaiheisiin. Löydä tekemisen paikat ja harrastukset kotikunnastasi.


Jokamiehenoikeudet

Suomalainen jokamiehenoikeus on laajuudessaan ainutlaatuinen koko maailmassa, ja se koskee jokaista Suomessa oleskelevaa. Jokamiehenoikeuksilla tarkoitetaan mahdollisuutta käyttää luontoa maksutta riippumatta siitä, kuka on alueen omistaja. Luonnossa saa liikkua jalan, hiihtäen, ratsailla tai pyöräillen muualla kuin pihamaalla. Myös peltoja, niittyjä ja istutuksia tulee välttää, jotta ne eivät vahingoitu. Talvella pellon saa ylittää.

Liikkumisen lisäksi myös tilapäinen majoittuminen toisen mailla on sallittua. Telttailla siis voi melko vapaasti, kunhan pitää sopivan etäisyyden asumuksiin. Avotulta ei toisen maille kuitenkaan saa tehdä, ellei siihen ole pakottavaa syytä. Kannettavan keittimen tai grillin käyttöä ei kuitenkaan lasketa avotuleksi. Luonnon antimia saa hyödyntää vapaasti. Marjat, sienet ja rauhoittamattomat kukat ovat kaikkien poimittavissa ja onkiminen ja pilkkiminen ovat sallittuja. Muuhun kalastukseen tulee olla lupa. Vesistöjä saa hyödyntää myös uima- tai peseytymistarkoituksiin ja talvisin jäällä on lupa kulkea.

Oikeudet tuovat mukanaan vastuun. Jokamiehenoikeudella liikkuva ei saa aiheuttaa häiriötä tai haittaa toiselle.

mielenterveyden sacramento ca viagra Rite tuki uusi reseptiä kuponki